article-picture

Anni første vinner av «Bjørken – Flisa»

Gjennomført både Flisa og Barkenutfordringen med mannen

Anni Sandaker begynte som testpilot i oktober 2018 og svømmer 2-3 ganger i uka, noen ganger oftere. Anni har badet ute, men ikke svømt skikkelig siden hun var ungjente. « Jeg hæler ikke å svømme langt ute, det er noe helt annet i innendørs basseng»

Både hun og mannen John Østegården fullførte både Flisa og Barken utfordringen på årets Bjørken! Det er imponerende 19 km hver.

Det er lettere å komme hit rett etter jobb, sier John, enn å legge seg nedpå litt på sofaen og så komme  hit. Anni er enig at ettermiddagen passer best for de begge, selv om hun også har prøvd morgensvømmingen. «Et knekkebrød, litt drikke, så svømme» har blitt en fast rutine for ekteparet.

Anni har en kronisk sykdom og går regelmessig til legen. Hun rakk å svømme et halvt år på Bjørkebadet før hun var hos legen igjen. Siden fremgangen var så stor var legen spent på hva hun hadde gjort. «Vel jeg har begynt å svømme og tar krillolje», sier Anni fornøyd.

På grunn av sykdommen er Anni mye stiv, men ved svømming får hun strekt ut hele seg så kroppen får fungert bedre. Når hun svømmer puster hun mer med magen og det har gjort mye godt for helsa. I begynnelsen svømte ikke Anni lengder, men gikk frem og tilbake i terapibassenget. Etter hvert svømte hun 2-3 lengder, dvs 50-75 meter i idrettsbassenget. Da er det ekstra imponerende at hun fullførte 19 000 meter under «Bjørken»de 7 ukene i mai og juni! Anni sier at hun har blitt sterkere i nakken og korsryggen, selv om i starten hadde noe vondt i nakken. Nå bruker hun bare idrettsbassenget da hun synes terapibassenget blir for varmt å trene i.

Ektemannen John har også hatt godt av treningen på Bjørkebadet.

John har mye ryggvondt, han klarer bare brystsvømming grunnet problemer med et muskelfeste. «Det er godt å få trene hele kroppen med svømming» sier John. Han jobber i ROAF som dekker 75% av de ansattes utgifter til treningssenter. John fikk innvilget at det også gjaldt for Bjørkebadet.

Anni ønsker å oppmuntre andre til å trene på Bjørkebadet. «Vi som svømmer ser ikke på de andre, vi er opptatt av svømminga. Første skritt er å tørre og for noen er det greit å komme sammen med noen. Bryt barrieren og kom og prøv!»