article-picture

John fullførte hele Bjørken!

Fikk to plasser i «Hall of Fame»

John Østegården har benyttet seg av Bjørkebadet siden før det ble åpnet i 2018, han var en av testpilotene i måneden før åpningsdagen 1. november.

Arbeidsplassen til John, ROAF, sponser 75% av treningsavgiftene til sine ansatte og dette gjelder også på Bjørkebadet. Utendørs om sommeren har det blitt med bading og fiske, men når Bjørkebadet åpnet begynte han med svømming som treningsform. Det passer han godt. Han har slitt med en vond rygg, men føler den har blitt bedre.

Det ble jo et opphold da Bjørkebadet var koronastengt, så formen kan variere i løpet av året.

«Det er klart man har koronaen litt i bakhodet og passer på å holde avstanden i garderobe og i resepsjonen. Ute i svømmehallen er det så stort og rommelig at det ikke er noe problem.»

John synes det er viktig å følge kroppen. Av og til holder det med 1000 meter og så gå i badstue og boblebad. Men når Bjørken og utfordringer i Swimtag kommer blir både han og kona Anni ekstra inspirert.

John Østegården foran «Hall of Fame»

Bjørken er Bjørkebadets årlige individuelle konkurranse og kommer med tre forskjellige utfordringer fra 1.november til 13.desember. Hovedpremien blir trukket blant alle som har fullført en eller flere utfordringer. John var den heldige og vant 3 timer med personlig trener på Bjørkebadet.

Først tok han Flisa på 4000 meter, så Barken på 15.000 meter. Begge var han den første til å fullføre og vant seg plass på «Hall of Fame», en plakat i resepsjonen på Bjørkebadet. I tillegg tok han Hardbarken på 30.000 meter og fullførte som nr to! Alle tre utfordringene på 3 uker! Både han og Uwe Kant klarte denne bragden. Det vil si at de i snitt har svømt 8167 meter i uken i 6 uker!

Dette var det første året Hardbarken var med i Bjørken. John og kona Anni Sandaker var to av de fire som fullførte Hardbarken. Den grønne badehetta med «Hardbarken» selges ikke i badebutikken. Den gis bare til de som har fullført denne utfordringen. Paret har fått hver sin. Snakk om sprekt par!

Anni Sandaker og John Østegaarden