article-picture

Tredje seier på rad

TeamBjørkathlon 90 igjen til Herlofsen

 

I oktober ble lagkonkurransen TeamBjørkathlon avholdt for tredje år på rad. Stafetten der tiden allerede er bestemt, men hvor langt kommer man på 30 eller 90 minutter?

Et av kravene er at alle tre deltagerne svømmer minst 100 meter hver.

I 2019 vant Finn Herlofsen sammen med kona Marit og datteren Nora. Sommeren 2020 døde dessverre Finn, en viktig initiativtager til at Bjørkebadet ble realisert. I oktober i fjor stilte alle tre barna til Finn opp og tok seieren hjem. Nora, Stian og Silje Herlofsen fikk navnet sitt i «Hall of Fame» samtidig som minneplaketten av faren Finn ble avduket inne i svømmehallen.

Nora, Silje og Stian foran sin fars minnetavle

Nora (20) var sulten på å dra seieren hjem tredje år på rad, men utfordringen var at søsknene ikke kunne stille. Så var det et annet lag som fullførte…..skulle hun miste sin  tredje seier?

Ida og Lorang, er ansatt på Bjørkebadet og tilbød seg å hjelpe henne med å svømme minimumskravet. De så at dette betydde mye for Nora. Uten å tenke på det begynte Ida å svømme sine 100 meter i bane 5. Det ble veldig spesielt for Nora siden det var banen Finn alltid pleide å svømme i. I tillegg er det ikke langt fra minnesplaketten over Finn. «Det føltes som om ansiktet fulgte etter, at han følger med på at jeg svømmer» sier en beveget Nora. Lorang hjalp til med 500 meter og lot Nora styre hvor mye hun ønsket å svømme selv. De endte med å slå den gamle rekorden med 50 meter, og tikket inn 4950 meter på 90 minutter. «Det kom noen tårer da jeg tok henda i kanten. Dette gjorde jeg for pappa»

Vi spør Nora hva hun vil kalle teamet sitt i år. Hun har snakket med moren Marit. «Det må bli Team Keep Going» 14 dager etter Finn døde dro Marit en genser ut av skapet sitt. Da falt capsen til Finn ut, av hennes skap….inne i bremmen hadde han skrevet «Keep going».  Han må ha lagt den i hennes skap rett før han ble innlagt siste gang.

Pappa Finn var aktiv i BSF så det lå vel i kortene at hun begynte tidlig med svømming. Da hun var 3 år begynte hun på vanntilvenning med Bjørn Skogstad som instruktør. For to år siden gikk hun over fra BSF til til å bli svømmetrener for Aurskog Høland Triatlon. Det hadde blitt en stopp for aktiv svømming pga en kranglete skulder. Hun kunne ikke svømme aktivt mer.

Så tar hun 4350 meter alene på TeamBjørkathlon. Teamet klokket inn 4950 meter på 90 minutter. «En paracet og litt smerter, med det var verdt det» smiler Nora.