article-picture

Hege gjennomførte «Bjørken – Flisa» og ble trukket som vinner av 3 PT timer

Har funnet det som hjelper nakken og har fått overskuddet tilbake

3.juledag ble Hege Bye med ei venninne til Bjørkebadet. De hadde begge problemer med nakken og tenkte at det varme vannet ville gjøre dem godt.

«Først kom jeg for å sitte i boblebadet. Jeg hadde mange spenninger i kroppen og jeg trengte velværen i det varme vannet.» sier den flotte 49 åringen. «Da jeg ble sykemeldt pga nakken begynte jeg med noen øvelser i varmtvannsbassenget. Etterhvert som jeg ble bedre utfordret jeg med selv til å begynne å svømme. Da begynte nakken å krangle igjen.» For mange år siden hadde Hege Bjørn Skogstad som svømmetrener. De møttes igjen på Bjørkebadet og Bjørn viste henne hvordan hun kunne svømme med hodet under vann for å skåne nakken. 12 uker tok det før det slapp i nakken og den ble bedre og det var tydelig verdt det.

Hege fikk oppfølging av kiropraktor og fysioterapeut. Kombinasjonen av behandling og svømming har gjort underverker for Hege, og behandlerne hennes er så positive. Nakken har blitt så mye bedre. Det har også styrket ryggen.

«Jeg har funnet oppskriften på nakken min og fått tilbake overskuddet mitt», sier Hege som har slitt med nakken i mange år. «Jeg har prøvd så mange forskjellige slags treninger. Det har gått en periode så har det stagnert. For første gang i livet har jeg blitt avhengig av en treningsform. Her har jeg stadig progresjon. Så her blir jeg, jeg kommer nok til å gå igjen i veggene her».

Hege jobber på Bjørkelangen skole og SFO så hun går allerede 10-12 000 skritt om dagen. Ved å svømme sparer hun leddene og får økt blodsirkulasjon. «Svømming er god medisin fysisk og psykisk. Det er flere som man kommer i snakk med på Bjørkebadet og det er trivelig.» legger Hege til.

Etter hvert som Hege kom i gang med svømmingen lånte hun Swimtag klokke på Bjørkebadet. «Det var lett å sjekke framgangen og hvor mye jeg svømte.» Hege svømmer et par ganger i uka, og ser an formen hvor langt det blir, men har et mål på 800 – 1000 meter ved hvert besøk. Via Swimtag fikk hun invitasjonen til Bjørken konkurransen som Bjørkebadet arrangert i mai-juni. Alle som fullførte en av Bjørkenutfordringene ble med i trekningen av 3 PT timer på Bjørkebadet. Her ble Hege den heldige vinneren!

Bjørkebadet gratulerer!