article-picture

Hilde første vinner «Bjørken – Barken»

"Jeg treffer folk og ikke minst veldig hyggelige ansatte på Bjørkebadet"

«Bjørkebadet har betydd veldig mye for meg. Som langtidssykemeldt blir man ensom» innrømmer Hilde Ingeborgøien. «Det å få en mestringsfølelse igjen etter at jeg har vært langt nede var helt fantastisk. I bassenget er jeg som alle andre. Jeg kommer meg ut, treffer folk og ikke minst veldig hyggelige ansatte på Bjørkebadet»

Selve svømmingen har gjort Hilde veldig godt. «Etter to år på sofaen og to operasjoner i 2018 ,hvorav den ene var i ryggen,  må kroppen trenes opp. Vanlig styrketrening trigget smerter, men svømming fungerte veldig bra. Jeg kjente fort at det hjalp meg veldig» Hun kan fortsatt ikke gå langt eller belaste ryggen for mye, så svømming vil hun fortsette med.

Gradvis har hun kommet seg tilbake i 100% jobb. Hun begynte forsiktig opptrapping i januar og startet for fullt igjen 1. august. «Jeg hadde ikke vært der jeg er i dag hvis jeg ikke hadde lagt ned den innsatsen jeg har gjort» Fra januar til mai svømte Hilde  imponerende 77 000 meter. Det er 3080 lengder i idrettsbassenget! «Svømming er det beste alternativet for meg og det kommer jeg til å fortsette med minst tre ganger i uken»

Bjørken er Bjørkebadets årlige konkurranse der man kan utfordre seg selv. I  2019 kunne man velge mellom to lengder som skulle fullføres i løpet av Bjørken-ukene i mai og juni, «Flisa» på 4000 meter og «Barken» på 15 000 meter. Hilde ble den første til å fullføre «Barken» og sikret seg dermed en plass i «Hall of Fame». Bjørken utfordringene blir lagt ut via Swimtag. Swimtag er treningsklokker man kan låne gratis på Bjørkebadet. Hilde har mye konkurranseinstinkt og synes det er moro og svømme mot et mål. «Swimtag betyr mye for meg. Jeg får målt lengder så jeg slipper å telle selv og synes det er fint å sette et mål for svømmingen. Jeg glemte kortet mitt hjemme en gang så jeg ikke fikk lånt swimtagklokke og da var det kjedelig å svømme.»

Hilde Ingeborgøien anbefaler alle å bruke Bjørkebadet for sin egen helsegevinst, velvære og ikke minst det sosiale. «Jeg vet det er mange som kvier seg for å komme i gang alene eller ikke føler seg vel i badedrakt, men vi som er der kommer i alle fasonger» sier Hilde. Hun anbefaler svømming til alle som går kun med tanken. «Svømming er en trening for alle i alle aldre. Man trener hele kroppen og belaster ikke noe feil. Så er det deilig å avslutte i varmtvannsbassenget eller i boblebadet etterpå!»