article-picture

Marit: psykisk piff å se folk kose seg

Reagerer mindre på klor her enn andre steder

Etter et opphold på Beitostølen visste Marit Bjørknes at trening i vann var godt for henne.  Hun gledet seg derfor til Bjørkebadet skulle åpne 1.november i fjor. Marit bruker badet tre ganger i uken. Hun svømmer ryggsvømming i varmtvannsbassenget og kjører noen øvelser hun husker fra oppholdet på Beitostølen eller som hun har sett på internett.

«Treningen på Bjørkebadet har hjulpet meg helt utrolig», sier Marit, «morgenstivheten er borte og jeg kommer meg raskere opp av stolen». Marits datter har sett hvor mye bedre moren har blitt og at hun har blitt raskere i bevegelsene.

Vanligvis når Marit ligger i sengen og strekker på kroppen så får hun kramper, men ikke i det varme vannet! «Det gjør godt å få strekt seg ut litt, det gir meg bedre blodsirkulasjon» sier Marit fornøyd og legen synes det hele er flott.

På vårparten ble Marit forundret, hun la merke til at hun hadde klart å skifte på sengen FØR hun dro på Bjørkebadet om morgenen. Før kunne hun bruke hele dagen på dette. «Det var en aha-opplevelse» sier Marit glad «Jeg har prøvd annen type trening, men det har ikke gått»

Siden Marit har kols er det godt å få trent lungekapasiteten. Det som er ekstra fint med Bjørkebadet er at hun reagerer mindre på klorvannet her enn andre steder hun har vært.

Marit sier at det er godt å komme seg ut av leiligheten og ta en tur i svømmehallen. Hun innrømmer at hun bruker mye tid på Bjørkebadet. «Andre går på jobb, jeg jobber med kroppen for å holde meg i gang». Etter at hun begynte å trene på Bjørkebadet har også nattesøvnen blitt bedre.

«Det gir meg også et psykisk piff. Det å se familier som koser seg sammen og unger som fryder seg er godt å se»

Som badevakt kan man bare si seg helt enig. Å se forskjellige slags badegjester som koser seg og får forbedret helsen sin er som et frynsegode ved jobben vår.

«Bjørkebadet er for meg en luksus» sier Marit, «det er himmelrike!»