article-picture

Patrik = «Bjørken – Flisa Jr og Barken Jr»

Svømmetalentet har trosset noen utfordringer

Under «Bjørken» i mai og juni hadde vi to utfordringer for voksne og to for juniorer, Flisa og Barken. Patrik Bjøralt fra Setskog klinte til og tok både Flisa Jr (1000 meter) og Barken Jr (2000 meter) på samme kveld. Han var da 13 år gammel og gikk i 8. klasse. Vi skjønner godt at han kan tenke seg å bli en proffsvømmer.

Patrik trener med BSF svømmeklubb to ganger pr uke pluss at han legger ned noe egentrening. «Hadde jeg bodd på Bjørkelangen hadde jeg vært på Bjørkebadet hver dag» sier det unge svømmetalentet.

Det har ikke alltid vært innlysende at Patrik skulle bli god i svømming. Siden han ble født for tidlig, i uke 32, har det vært litt utfordringer med motorikken. Han begynte ikke å gå før han var nærmere to år. «Derfor har svømmingen vært ekstra bra for Patrik», sier mamma Mailinn Kristoffersen, «med svømming må man samkjøre hele kroppen. Han liker å ha noe å jobbe mot.» Svømmelærerne hans bekrefter at motorikken hans har blitt mye bedre.

«Først ville jeg bare bade» sier Patrik «men etter hvert som jeg har lært svømmeteknikker har det blitt veldig gøy å svømme. Jeg liker det veldig godt.» Aller best liker han å svømme butterfly. «Det er tungt, men desto bedre.»

Patrik begynte med babysvømming før han gikk over på svømmekurs for barn. Han har gått på svømmekurs hvert eneste år. Det første 1000meters merke tok han som 10åring.

Patrik går nå i 9 klasse og ønsker å begynne med toppidrett med svømming når han er ferdig med 10klasse. «Jeg kunne gått tenke meg å bli proffsvømmer og har hatt det som mål siden jeg var 11 år.»

Patrik setter veldig pris på Bjørkebadet. «Det er jo lettere å svømme her enn i det gamle skolebassenget. Det er ikke bare tre crawletak før man må vende. Det er godt med 25 meters basseng. Garderobene er også fine og rene.» Han kunne tenke seg flere svømmestevner på Bjørkebadet. «Det var veldig god stemning på stevne vi hadde på Bjørkebadet i mars.» Han har mistet tellingen på hvor mange svømmekonkurranser han har vært med på.

Så er det kanskje ikke så rart at han fullførte både Barken Jr og Flisa Jr på en og samme kveld?